Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Trzyskładnikowe placuszki idealne na zdrowe śniadanie, bez cukru , bez tłuszczu, bez glutenu . Doskonale nadają się jako śniadanie do pracy . Zapakowane do lunchboxa z dodatkiem jogurtu i ulubionej  domowej konfitury mogą być jedzone na zimno i na ciepło. Zapraszam do wypróbowania😊

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 70 g płatków owsianych* (ok. 3/4 szklanki)

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

*można użyć mąki owsianej

Wykonanie:

  1. Płatki zblendować w malakserze
  2. Dodać banany i jajka
  3. Zmiksować na gładkie ciasto
  4. Patelnię z grubym dnem rozgrzać, posmarować olejem
  5. Łyżką nakładać porcje ciasta (najlepszy efekt daje łyżka do lodów)
  6. Smażyć krótko na rumiany kolor

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Owsiano-bananowe placuszki śniadaniowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *