Śledzik w musztardzie

Dziś inna odsłona popularnych matiasów. Do śledzika w musztardzie wystarczy śledź, musztarda francuska, cebula i olej z pestek winogron. Robicie takie? Jeśli nie – szczerze polecam. Najlepiej gdy przed degustacją postoją choć 2-3 dni.

Skład:

  • 4-5 płatów śledziowych
  • 2 cebule
  • musztarda francuska ( taka z całymi kuleczkami gorczycy)
  • olej z pestek winogron

Śledzik w musztardzie

Wykonanie:

  1. Płaty wymoczyć w wodzie i podzielić na 3-4 centymetrowe kawałki.
  2. Cebulę drobno posiekać
  3. Kawałki śledzi smarować musztardą (dosyć grubo) i układać w słoju na przemian z posiekaną cebulą.
  4. Całość zalać olejem.
  5. Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Śledzik w musztardzie

Smacznego 🙂 

Komentarze do przepisu: “Śledzik w musztardzie

  1. iwona

    Śledzie w musztardzie francuskiej. Robiłam dwukrotnie polecam !!! Są przepyszne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.